Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-02-2013 23:45:00
Elektronica & TV

Nieuwe wasmachine stuk

Ikbenik schreef op woensdag 6 feb 2013, 23:26: consuwijzer stelt dat het in gebruik stellen van een product niet mag.tja, in het wetsartikel wordt het gebruiken van niet als uitzondering genoemd. en de richtlijn koop op afstand verplicht daar ook niet toe, dus we hoeven ook niet te kijken of we de nationale wet richtlijnsconform kunnen en moeten uitleggen.

er moet enerzijds onderscheid gemaakt worden tussen uitproberen en gebruiken van het product en anderzijds onderscheid gemaakt worden tussen het gebruik maken en het misbruiken van een recht.

misbruik van bevoegdheden is geregeld in art. 3:13 bw. er zijn drie gevallen van misbruik gedefinieerd: 1. als de bevoegdheid wordt in gezet met geen enkel ander doel dan de ander schade toe brengen, 2. als de bevoegdheid wordt in gezet voor een ander doel dan waar de (nederlandse) wetgever het voor gegeven heeft en 3. als de gene die het recht uitoefent een gericht belang heeft en de ander een aanzienlijk belang heeft. het is zelf nog mogelijk dat uit de woorden "zonder opgave van redenen" volgt dat het recht niet misbruikt kan worden (derde lid).

ts zet het herroepingsrecht niet in met doel om de verkoper te schade. het herroepingsrecht is gegeven zonder doel. en de koper heeft een aanzienlijk belang bij de uitoefening van dit belang. er is dus geen spraken van misbruik van recht, maar gebruik.