Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-02-2013 13:05:41
Elektronica & TV

Nieuwe wasmachine stuk

Carola.83 schreef op donderdag 7 feb 2013, 02:47: @alfatrion: leuk hoor, zo'n van internet gekopieerde brief, maar geld opeisen, terwijl het product gewoon nog in huis bij topicstarter staat, slaat natuurlijk nergens op.ik heb deze brief zelf geschreven. het herroepingsrecht geeft de koper het recht om de koop binnen zeven werkdagen na aflevering te ontbinden. dit doe je door mondeling of schriftelijk aan te geven dat je wilt afzien van de koop. het product hoeft niet binnen die termijn terug te zijn. sterker nog de koper heeft een retentierecht, en mag daarom het product houden totdat hij het geld terug heeft ontvangen.

zoekster schreef op donderdag 7 feb 2013, 10:02: bovendien heeft een webwinkel 30 dagen de tijd om het geld te retourneren na ontbinding van de koop.dit is onjuist. in de wet staat dat de teruggave "zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen dertig dagen" moet plaats vinden na de ontbinding. alleen wanneer zo spoedig mogelijk neer komt op meer dan dertig dagen gaan de dertig dagen tellen.