Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-02-2013 15:55:03
Winkels & Webshops

Tas inkijken supermarkt

Blijkbaar mag het want als je weigerd ,word je tegen je zin in vastgehouden ,zo mogen ze ook al het geweld gebruiken dat ze nodig achten om dat te berijken. wat er dan meestal gebeurd is dat de politie komt ,dan kijken ze zonder je toestemming in je tas ,want politie staat boven de wet. en meestal krijg je dan een winkelverbod .let op het weigeren is niet strafbaar en ze kunnen je ook geen boete geven.op de andere reacties van: je hebt toch niets te verbergen ,of het is makkelijker om gehoor te geven , dat is natuurlijk onzin .ik heb ook gordijnen voor mn ramen hangen , mn opa zal zich omdraaien in zn graf. vrijheid en privacy.als ik mijn rugtas gesloten op mn rug hou en na het betalen pas open doe ,zie ik het nut er niet van in .daarbij komt stel er zitten wel boodschapen in ,hoef je nog niet aan te tonen (of je kan niet aantonen) hoe je er aan komt. dus nutteloos.
je bent nog steeds onschuldig tot het tegendeel word bewezen.overal hangen cameras. het lijkt mij meer een regel wat de massa tam maakt ,wat de geschiedenis leert ,niet doen ,denk zelf na ,hou je vast aan je eigen ethiek.een regel tegen winkeldiefstal ,ja klanten verliezen (die nog nooit iets gestolen hebben) klinkt niet echt logisch.

als laatste ja ze mogen je wel vasthouden tegen je wil (zolang als dat nodig is voor de politie om langs te komen) als klant door een winkel binnen te stappen doe je afstand van je recht van vrijheid (uit ervaring -je kan daar geen aangifte tegen doen)