Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

du
dullink - 16-03-2013 10:45:18
Elektronica & TV

Elektrische doorstroomverwarmer

Er komen een aantal vragen bij me op.

- volgens mij moet u niet bij eneco zijn, maar bij uw netwerkbeheerder. dat zal in de meeste gevallen stedin zijn. de netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor de aansluiting, de kabel en de hoofdzekering(en). zij moeten u ook kunnen vertellen of de kabel naar uw appartement daar geschikt voor is. anders moet deze ook vervangen worden...


- particuliere aansluitingen zijn tot 1×80a of 3×25a (= 75a). daarboven is (inderdaad) sprake van bedrijfsmatig verbruik. de meeste particuliere aansluitingen zijn 1×35a of 3×16a.
uw zegt dat u in een flat woont. hoe groot is uw badkamer dan?
weet u zeker dat u dan een verwarmer nodig heeft die 3×35a moet hebben? er zijn ook verwarmers die aan 3×25a genoeg hebben. volgens internet: "geschikt voor een kleiner huishouden, 9,9 liter warm water per min. voor normale/kleinere badkamers met (spaar)douche en kleine badkuip".


- informeer naar een prioriteits-schakeling. dit is een aanpassing in de meterkast waarbij bij gebruik van de verwarmer andere delen (groepen) van het huis (bijv. cv, wasmachine, elektrische kookplaat) worden uitgeschakeld zodat er wellicht geen zwaardere netaansluiting nodig is.