Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2013 19:54:52
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

Marcel75 schreef op zondag 17 mrt 2013, 19:29: zoekster,
met hulp van de griffie van de rechtbank is het ook mogelijk een dagvaarding op te stellen. of ga anders langs het juridisch loket. er is voldoende gratis/betaalbare juridische hulp te vinden en in te schakelen.


nee, dat is er niet. de betaalbare juridische hulp die was juist niet aanwezig omdat het toekomstige vermogen van ts werd meegerekend.

het juridisch loket gaat niet je dagvaarding opstellen. en gaat niet jouw zaak voeren. je kunt er advies krijgen maar daarmee houdt het op! een gerechtsdeurwaarder kan je helpen met het opstellen van de dagvaarding, maar dat doet hij niet voor niets. ook moet je eerst de dagvaarding en het griffierecht voorschieten.
u heeft waarschijnlijk nooit een beroep op het juridisch loket hoeven doen, gezien uw eigen achtergrond, maar het is geen vervanging voor een jurist of advocaat. daarom raadt het juridisch loket sommige zaken af, omdat het voor 'de gewone man' te duur is om zelf de kosten voor de procesgang te dragen. daarom nemen mensen een rechtsbijstandverzekering.