Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-03-2013 22:24:12
Geldzaken & Recht

Executeur-testamentair

Uw samenvatting van mijn bijdrage is verre van juist. als u de hele alinea leest, zult u tot een andere conclusie moeten komen.

even de praktijk: veelal wordt een woning in de verkoop gezet bij een makelaar. als voor dat de woning verkocht is een rechtszaak wordt aangespannen door een erfgenaam tegen de executeur en de makelaar is daarvan op de hoogte, dan moet de makelaar al enigszins pas op de plaats maken. van een makelaar mag in het rechtsverkeer een basiskennis van het erfrecht worden verwacht.

pas nadat de woning verkocht is, komt de notaris om de hoek kijken. wordt die ook ingeseind van de rechtszaak, dan zal hij daar aandacht aan moeten besteden. de redenering dat een notaris dan nog mee kan werken, gaat dan niet meer op. in dat geval zal de notaris zich ook eerst moeten verdiepen in de hangende rechtszaak en hangende die rechtszaak zijn medewerking moeten opschorten.