Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 21-05-2013 21:30:41
Geldzaken & Recht

Misgelopen herinneringen door niet bezorgde post.

Slagroomsoes,

om te beginnen zou je, als de post nog steeds verkeerd bezorgd wordt, foto's moeten maken van al die enveloppen waarmee je kan bewijzen hoe de situatie is m.b.t. de postbezorging.
daarnaast is het natuurlijk onmogelijk spijkerhard te bewijzen dat bepaalde post, bijv. die van de belastingdienst, nooit op jouw adres is bezorgd. echter, de gemiddelde burger kan ook niet ruiken dat bijv. de belastingdienst iets heeft verstuurd. in mijn optiek moet de verzender, die graag wil dat zijn post bij de geadresseerde arriveert, ervoor zorgen dat de kans dat dat zal gebeuren maximaal is. men zou bijv. in de betreffende post een verzoek kunnen opnemen de belastingdienst binnen enkele dagen even te bellen als de post is gearriveerd. bij uitblijven van een telefoontje kan de belastingdienst dan maatregelen nemen, bijv. de brief opnieuw sturen maar dan aangetekend, op kosten van de postbezorger, of een andere postbezorger nemen.
laat je in ieder geval niet te gauw uit het veld slaan doordat men de bewijslast te gemakkelijk bij jou legt.
ooit is het mij overkomen dat een digitale b.t.w.aangifte van mij nooit is gearriveerd bij de belastingdienst. ik merkte dat pas enkele maanden later toen ik mijn inkomstenaangifte wilde doen. het bijbehorende bedrag had ik op tijd overgemaakt. de oorzaak van het niet aankomen van mijn aangifte heb ik nooit kunnen achterhalen, maar ik heb direct een bezwaarschrift tegen de mij opgelegde boete ingediend en uiteindelijk, na wat correspondentie over en weer, heeft de belastingdienst de zaak laten rusten.
laat je niet vernaggelen door die lui. als je in het verleden altijd keurig aan je verplichtingen hebt voldaan zou je alleen dat al als voldoende bewijs kunnen aanvoeren.