Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miepje58 - 28-05-2013 08:59:08
Voeding & Gezondheid

Cambridge dieet

Het blijft een leuke discussie, over diëten. ik zou ook nooit (meer) aan een crashdieet beginnen, maar ik wil wel even laten weten dat volgens mij er voor iedereen wel een oplossing is voor overgewicht, zodra je de oorzaak weet!

bij mij bleken het de koolhydraten.
ik ben 10 jaar geleden begonnen met de koolhydraten zoveel mogelijk te mijden. ik eet geen brood, pasta, rijst, peulvruchten en fruit. en eigenlijk niks dat uit een pakje of zakje komt. ook geen suikervervangers!
gelukkig hou ik niet van zoet, zelfs fruit vind ik meestal te zoet. behalve aardbeien en die mogen in beperkte mate. ik word ziek van zuivel.

dus... ben ik in het eerste jaar van het beperken van de koolhydraten afgevallen van 91 naar 75 kilo en die kilo's zijn er nog steeds af. mijn glucosegehalte is uitstekend (vorige week nog gemeten bij de huisarts, nuchter 5,8), mijn cholesterol is goed (4,7), ik heb nooit meer buikpijn, hoef geen caloriën te tellen en voel me fitter dan ooit.

zoals gezegd: dit past dus bij mij! ik heb het ontdekt nadat ik me al ruim 40 jaar niet goed voelde, ondanks het eten van 'gezonde' dingen als bruin brood, halvarine, rauwkost en alles mager, mager, mager.

mijn goede raad is dus: doe nooit een crashdieet, schrijf eerst eens op wat je eet en hoe je je voelt, lees, lees en lees goede boeken over hoe je lijf werkt, en dus niet 'dit of dat dieet' en doe het rustig aan.
en o ja... matig bewegen kan ook geen kwaad. niet ineens 3 uur per dag gaan sporten.