Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 31-05-2013 13:52:26
Geldzaken & Recht

Postzegels

Hallo nico s,

hoe lang kan ik oude postzegels blijven gebruiken?

gulden en euro postzegels
alle gulden en euro postzegels vanaf 1977 kunt u gewoon gebruiken om uw post te versturen.

houdt u er wel rekening mee dat de gulden postzegels nog geldig zijn t/m 31 oktober 2013. ongebruikte gulden postzegels kunt u niet inwissselen tegen geld of andere postzegels. de verzamelfunctie van gulden postzegels blijft bestaan. u kunt ze alleen niet meer gebruiken voor frankering van brieven en pakketjes.

als u gulden en euro postzegels gebruikt, is het belangrijk dat deze postzegels samen de waarde hebben die nodig is om uw brief of kaart te mogen versturen. komt u niet helemaal tot de juiste waarde, dan kunt u bijplakzegels kopen bij één van onze postkantoren of bestellen via postkantoor.nl.

postzegels met een cijfer
de postzegels met een cijfer, nederland 1 en 2, europa 1 en 2 en wereld 1, blijven ook na een tariefswijzing geldig. u kunt de nederland 1 postzegel uit 2011 bijvoorbeeld gebruiken voor uw briefpost t/m 20 gram. het voordeel van postzegels met een cijfer is dat u niet hoeft bij te plakken.

http://www.postnl.nl/voorthuis/klantenservice/onefield.aspx?klantenservice=1&ofq=postzegels+van+post+nl">bron.

met vr.gr.