Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pl
pleccema - 01-07-2013 12:09:43
Huishouden & Energie

Welke matras?

Als ik de voorgaande reakties lees heb ik de indruk dat veel mensen twijfelen of geretourneerde matrassen niet gewoon opnieuw verkocht worden. ik kan niet zeggen dat dat nooit gebeurt, maar de grote ketens vernietigen deze matrassen, verkopen ze aan opkopers of doneren ze aan buitenlandse tehuizen, goede doelen en hulpinstellingen zoals het leger des heils. bekende winkels nemen echt niet het risico om kopers te bedriegen met gebruikte matrassen. de omruilgarantie is een heel goed verkoopmiddel en wordt in de praktijk relatief niet veel gebruikt. de finaciƫle schade die het bedrijven oplevert valt in het niet bij de grotere verkopen door de geruststellende omruilgarantie.

terug on topic: na 10 jaar rugklachten en niet goed uitgerust opstaan, en het verslijten van verschillende binnenveringmatrassen en traagschuim (ikea, beter bed en een plaatselijke winkelier) heb ik sinds vorige week de beste kwaliteit koudschuimmatras van ravensberger. ik ben uiterst tevreden hierover. ik word weer uitgerust wakker en heb geen rugpijn meer bij het opstaan. de hele orderafhandeling verlipe snel en soepel. de prijzen zijn heel prettig en de informatie op hun site zeer volledig. ik wou dat ik eerder op koudschuim was overgestapt...

traagschuim raad ik af. er is veel hype over, maar het grote voordeel (nl dat het reageert op warmte) is ook een groot nadeel. als je bed koud is, is de matras een plank. vervolgens word je bed warm door je lichaamswarmte en wordt de matras zachter. en op een gegeven moment zo zacht dat de ondersteuning verdwijnt en je wordt omsloten door het schuim. draaien is lastig en de onbeslapen delen van de matras zijn een stuk stugger, omdat ze kouder zijn. echt geen aanrader, mijn rugklachten werden er door verergerd en ik was er snel klaar mee.

maar het koudschuim is echt een verademing! zorg wel voor een hoge hr-waarde (minimaal 55), zodat de puntelasticiteit optimaal is, voor voldoende dikte (minimaal 19cm) en een hardheid die past bij je gewicht..

latex heb ik overigens geen ervaring mee, maar lijkt me te warm.