Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 31-07-2013 11:32:57
Huishouden & Energie

Zonnepanelen

Onze ervaring: sedert 12 jaar . drie zonnepanelen op het dak. staan schuin en naar het westen gericht (kan niet anders door ligging woning. destijds aangeschaft middels promotie en aktie greenpeace.
totale opbrengst in 12 jaar tijd 1650 kw. bijna niets dus en het geld niet waard.
momenteel helemaal geen opbrengst omdat een boom (van de gemeente) vlak voor ons huis staat en alle licht wegneemt. heb hier uiteraard contact met de gemeente over opgenomen en een petitie van de buren links en rechts ingediend omdat zij allebei in de zomer geen daglicht meer in hun keuken hebben door deze boom. twee heel gewichtige heren zijn met hun auto (ik woon 5 minten van het stadhuis) komen kijken:
commentaar 1e ambtenaar: dat had u 12 jaar geleden al kunnen bedenken toen u de panelen kocht (die boom is in die periode ongelofelijk groot geworden)
commentaar 2e ambtenaar: wees blij dat wij een groenbeleid hebben en dat deze boom het ecologisch evenwicht in staat houdt en zorgt voor evenwicht zuurstof/stikstof.
er wordt dus niet gekapt!
ter info: ik woon in een van de meest groene buurten van onze stad en... de gemeente promoot in buurtkrantjes de aanschaf van zonnepanelen.