Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 02-08-2013 10:49:58
Geldzaken & Recht

Goud in plaats van sparen?

Een spaarrekening levert vrijwel niets op in positieve zin. de schamele rente valt weg tegen de inflatie en als je ook nog eens in box 3 wordt aangeslagen weet je één ding zeker: je moet je centjes op een andere manier onderbrengen. wat er met bedragen boven € 100.000 kan gebeuren leert cyprus.
goud kan een prima manier zijn om niet het slachtoffer te worden van de ongelimiteerde creatie van geld, zoals dat in de v.s. al jaren gaande is en inmiddels ook in de eu, maar waar het om gaat is het juiste moment te kiezen om in te stappen. op dit moment zijn de meningen verdeeld. sommigen denken dat de dalende trend van goud inmiddels is gestopt en dat spoedig een (kolossale) stijging zal plaatsvinden. anderen zien eerst nog een verder gaande daling tot ca.$1000.- of zelfs $600.- per ounce.
de goudprijs wordt overigens enorm gemanipuleerd door sommige banken (goldman sachs, j.p.morgan). hoe kon het gebeuren dat de goudprijs stevig daalde terwijl de vraag naar fysiek goud veel groter was dan wat geleverd kon worden?
wil je binnen afzienbare tijd een leuk rendement behalen bedenk dan eens wat er in de v.s. gaande is.
de omvang van de staatsschuld, die nog steeds flink groeit, is zo groot dat de rente die betaald moet worden op nieuwe leningen al enige tijd aan het stijgen is. insiders verwachten dat die stijging heel lang door kan gaan. hiervan kan geprofiteerd worden door het aandeel tbt aan te schaffen. de koers hiervan is a.h.w. gekoppeld aan die rente.