Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
stinsel - 02-08-2013 14:30:44
Huishouden & Energie

Zonnepanelen

Ik heb sinds maart dit jaar 10 zonnepanelen. via www.123zonne-energie.nl van vereniging eigen huis aangeschaft per collectieve inkoop. alle werk en onderzoek wordt je uit handen genomen en ik ben zeer tevreden over hoe alles verlopen is. de website geeft heel veel nuttige informatie over alles wat er bij zonnepanelen komt kijken. ik kan het je aanraden om er eens een kijkje te nemen.

ik vind het wel erg jammer dat veel mensen het steeds maar weer over terugverdientijd en winstgevendheid hebben. natuurlijk is dit mooi meegenomen, maar denkt men er ook zo over bij de aanschaf van een andere auto, een nieuwe keuken of een nieuwe vloer?

enkele (financiële) argumenten om de knoop toch door te hakken:
* de investering levert veel meer op dan als je het geld op een spaarrekening laat staan.
dat was voor mij wel een eye opener.
* je huis stijgt in waarde en is makkelijker en sneller te verkopen, mocht een verhuizing in de planning staan.
* ik ben nóg bewuster geworden van mijn verbruik, en daardoor ook van gas, water, en andere consumptie-zaken. ik bespaar en verdien dus op alle fronten.
* het maakt me blij en trots dat ik zo kan bijdragen aan duurzaamheid.