Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-08-2013 18:56:31
Auto & Vervoer

Milieusticker duitsland

Ik woon ook in dl.
klopt inderdaad dat je bij elke tüv garage gewoon in 3 minuten zo'n sticker geregeld hebt tegen 5 euro.
sticker is ook geldig zolang je auto het nog doet, wordt gewoon tegen kostprijs (incl. controle kenteken) afgerekend.

er zijn 4 mogelijkheden:
1. geen sticker (geen van de gebieden in)
2. rode sticker (alleen de rode gebieden in)
3. gele sticker (alleen de gele en rode gebieden in)
4. groene sticker (alle gebieden in).

benzine-auto's vanaf 1987 krijgen vrijwel allemaal de groene sticker.
het is ter voorkoming van de fijnstof afkomstig van diesels.
diesels vanaf 2006 met een af-fabriek gemonteerd roetfilter krijgen vrijwel allemaal een groene sticker. overige diesels vanaf 1998 zullen rood of geel krijgen. een achteraf gemonteerd roetfilter is minder effectief, maar kan de auto 1 stapje hoger (bijv. rood naar geel) waarderen. heb je een roetfilter dat achteraf is ge-installeerd, neem daar dan uitvoerig bewijs van mee. in dl worden dit soort wijzigingen namelijk op kenteken bijgeschreven, in nld niet.

de umwelt gebieden zijn vrijwel alleen maar de stadscentra m.u.v. berlijn waar het ongeveer de hele stad is (groene sticker). je kunt dus altijd even buiten het centrum parkeren en met het ov of een taxi verder reizen.

je moet de sticker wel voeren, ook al heb je een toyota prius. geen sticker is geen toegang en dus kans op een bekeuring.

en dan nog het positieve aan dl. een 2l-diesel kost, ongeacht roetfilter, slechts 308 euro aan wegenbelasting per jaar. dan kan een stickertje van 5 euri's er ook nog wel vanaf.