Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 19-08-2013 12:20:29
Computers & Telefonie

Beoordelen snelheid

Hoi ekiem,
de test die je beschrijft is een netwerk/internet snelheidstest. voor gewoon internetten of e-mail is jouw snelheid voldoende. jouw waarden horen bij een goedkoop (instap) abonnement van een provider.

je gebruikt de computer vooral voor foto bewerken. de genoemde snelheden hebben niets te maken met de snelheid van de computer zelf. als hij 7 jaar oud is gebruikt je waarschijnlijk xp of vista.
heb je vista, klik dan op start, met de rechter muisknop op computer en kies dan eigenschappen. hier zie je de 'prestatie index' van jouw computer. die is wel zo belangrijk voor het foto bewerken.

je gebruikt een powerline verbinding tussen je modem en computer. als je een kabel zou gebruiken zou dat snelheidswinst zijn! maar ik kan niet in jouw huis kijken, dus soms heb je geen keus. moderne powerline kastjes kunnen sneller zijn dan de huidige verbinding bij jou, maar in de praktijk is de snelheid nooit hoger dan de helft van wat de fabrikant opgeeft.

succes,
erky