Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

van leyden
van leyden - 31-08-2013 12:27:52
Huishouden & Energie

Pvc clickvloer

Drie of 1 mm ondervloer (van schuim of wat dan ook) maakt niks uit.
integendeel, 3mm is zelfs te prefereren boven 1 mm.
leg zelf ook (laminaat)vloeren, weet er alles van.
waar het om gaat is de ondervloer zelf>> die moet redelijk vlak zijn, want met een niet vlakke vloer, kan je de oneffenheidjes van de vloer niet meer opvangen (compenseren) met schuim of een ander egaliserend ondertapijt.

dat er "vering" zit in de vloer komt dus doordat de vloer zelf niet vlak is, heeft dus niks te maken met die drie mm ondervloer. de vering komt dan doordat de vloer niet overal voldoende ondersteund wordt.
wel is het zo dat de ondervloer niet te dik mag zijn, anders kan je inderdaad vering op de hele vloer hebben.

behalve als je de vloer zou willen vlakken met houten (spaan)platen, maar die zijn dan ook zelf niet verend.
vermoed dus dat je vloer zelf niet vlak genoeg is, 1 van de oplossingen zou dus kunnen zijn de vloer eerst egaliseren met harde spaanplaat.
wat ook mogelijk is, is om de hele vloer te egaliseren met een dunne cementen laag, wat zich laat verwerken als bijna water, na droging is de vloer vlak en waterpas.

eigenlijk heb je dus twee keer een verkeerd advies gekregen.