Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
alex164 - 12-10-2013 09:30:47
Geldzaken & Recht

No cure no pay

Dankjewel voor de reacties. ik ben een particulier. de schuldenaar is een zzp'r die voor de rijbewijsconcurent werkte. we hebben een x aantal lessen vooruit betaalt en daarna hoorden we na een paar lessen niets meer. dit is al zo'n 3 jaar geleden. we wilden ons geld terug en ons werd aangeraden dit via een deurwaarder te doen via no cure no pay. immers no cure no pay dus niets aan de hand als het niet lukte....althans dat dachten we totdat we de rekening gepresenteerd kregen omdat die persoon falliet is verklaard en we nu door de deurwaarder voor de rechter worden gedaagd omdat we het bedrag niet willen betalen. de vordering is mislukt dus no pay was onze gedachten.

nu zijn we dus het geld van de schuldenaar kwijt en zouden we ook nog de kosten van de deurwaarder moeten betalen waarbij de voorlichting minimaal was en we per telefoon toestemming moesten geven om verder te gaan met de procedure. we hebben niets ondertekend en ons inziens zijn we niet voorgelicht op de eventuele consequenties. nu schremen ze met een zin uit een 4 pagina's tellende voorwaarde. voor mijn rechtvaardigheidsgevoel niet juist maar ben me er van bewust dat rechtvaardigheidsgevoel en wat er in de rechtboeken staat twee verschillende dingen kunnen zijn.