Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 12-10-2013 12:49:32
Geldzaken & Recht

No cure no pay

Wat u in ieder geval moet doen is een vordering indienen bij de curator van de schuldenaar. ik denk dat de zzp-er hoofdelijk aansprakelijk is en tenzij hij in de wsnp belandt, kunt u die schuld blijvend op hem verhalen.
een vonnis is zelfs 20 jaar geldig zonder verjaring. dus mocht het deze persoon ooit weer voor de wind gaan, dan kunt u alsnog bij hem aankloppen en hoeft u deze rekening niet eens te stuiten.
tenzij hij in een wsnp traject is beland, dan hebben de schuldeisers vaak voor een groot deel het nakijken, misschien vangt u dan nog een beetje/kan ook niets zijn.

maar voor nu heeft u daar niets aan. ik zie het somber voor u in. op een bepaalde manier is er zelfs een 'cure' omdat u wel een vonnis in handen heeft waar u hopelijk eens nog wat mee kan.
verder blijf ik bij mijn advies over het juridisch loket. neem het contract, de algemene voorwaarden en de mailwisseling mee.
overigens, mondelinge overeenkomsten zijn ook rechtsgeldig.

sterkte met deze zaak.