Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 18-10-2013 12:49:25
Voeding & Gezondheid

Uitkering &vrouw uit buitenland

Hallo roos37,

dat gaat niet zo maar:

overzicht: verblijf bij echtgenoot

u wilt naar nederland komen voor een verblijf van meer dan 3 maanden. u moet hiervoor een verblijfsvergunning aanvragen voor verblijf als familie- of gezinslid. na het aanvragen van een verblijfsvergunning wordt beoordeeld of u aan de voorwaarden voor een verblijfsvergunning voldoet.

om nederland in te reizen hebt u een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig. een mvv is een visum dat wordt afgegeven voor een verblijf van langer dan 3 maanden. u vraagt een mvv en verblijfsvergunning in één keer aan. u volgt dan de procedure voor toegang en verblijf (tev-procedure).

de hoofdpersoon bij wie de vreemdeling als familie- of gezinslid verblijft, is de referent. bij het indienen van de aanvraag verklaart de hoofdpersoon dat hij referent is. dit brengt een aantal verplichtingen met zich mee.
overzicht voorwaarden

u moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

u bent 21 jaar of ouder.
u gaat met uw echtgenoot samenwonen zodra u in nederland bent. u schrijft zich in op hetzelfde adres als uw echtgenoot.
u hebt het basisexamen inburgering buitenland afgelegd of hebt vrijstelling. meer informatie hierover vindt u onder 'meer weten over'. u hoeft het examen niet af te leggen als u geen mvv nodig hebt
u hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).
u vormt geen gevaar voor de openbare orde en nationale veiligheid.
u bent bereid mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose. kijk hier of voor uw nationaliteit een tbc-onderzoek nodig is.
u hebt bij een eerdere aanvraag van een verblijfsvergunning geen onjuiste gegevens verstrekt of relevante gegevens achtergehouden.
u hebt niet eerder illegaal in nederland verbleven.

uw echtgenoot moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

uw echtgenoot is nederlander of heeft al minimaal 1 jaar een verblijfsvergunning voor een niet-tijdelijk doel
uw echtgenoot is 21 jaar of ouder.
uw echtgenoot heeft een verklaring ondertekend dat hij referent is.
uw echtgenoot staat ingeschreven in nederland in de gemeentelijke basisadministratie (gba) van zijn woonplaats (gemeente).
u en uw echtgenoot zijn met elkaar gehuwd.
uw echtgenoot heeft voldoende en duurzaam inkomen. het inkomen dat uw echtgenoot moet aantonen is een bruto maandbedrag. dit is het bedrag dat in de arbeidsovereenkomst of de salarisspecificatie (loonstrook) staat. op uw loonstrook vindt u dit bedrag bijvoorbeeld in het vakje 'sv-loon'. sv-loon wordt soms ook 'loon sv' of '(bruto)loon svw' genoemd.

het inkomen moet voor minimaal 12 maanden beschikbaar zijn op het moment van de aanvraag.

ziehttp://kdw.ind.nl/dialog.aspx?knowledge_id=%2fdialoogvreemdeling%3finit%3dtrue%26prefill%3dtrue%26knowledge_id%3d%252fdialoogreferentinit%253dtrue%26wensklant%3diemandnaarnederlandlatenkomen%26jse%3d1"> site van de ind

met vr.gr.