Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dallie - 19-10-2013 16:38:25
Huishouden & Energie

Waarom gaan fittingen op slot?

[quote=miraltje schreef op zaterdag 11 okt 2008, 03:50]er zit een metalen lipje in de fitting die na het volledig in elkaar draaien in een uitsparing valt.
dit is gedaan om te voorkomen dat tijdens het verwisselen van een defecte (spaar)lamp de fitting onbedoeld losgedraaid wordt mocht de lamp vast zitten in de fitting.
het vergrendeling mechanisme voorkomt dat
dit gebeurde nogwel eens in het verleden en dit kan gevaarlijke situaties opleveren
mocht je de fitting toch willen verwijderen kan dit zonder de draden door te knippen.
je kunt na het afschakelen van de spaaning in de meterkast, de vergrendeling met een spannings schroevendraaier opwippen en gelijkertijd de fitting los draaien.
je zal even moeten zoeken waar in de lampfitting het nokje zich precies bevind  

ik had het zelfde probleem maar het bleek een kunstof lipje dat ik in moest drukken. het metalen lipje was alleen voor de stroomdoorgifte aan de lamp. dank je wel miralje voor je expertise en uitleg. nu ben ik er wel uitgekomen :-)