Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pl
pleccema - 04-11-2013 13:13:25
Huishouden & Energie

Welke matras?

Je kunt het niet controleren, maar ik zou ze geloven dat ze gebruikte matrassen niet opnieuw verkopen. gelukkig zijn de meeste bedrijven betrouwbaar en ik denk ook dat het snel zou uitkomen als ravensberger of andere bedrijven zouden liegen. zeker grote bedrijven als ravensberger en ikea kunnen zich geen gesjoemel veroorloven. voor hen is het verlies dat ze lijden aan retouren zeer gering in vergelijking met de extra verkopen die ze hebben door hun probeergarantie. het is bovendien een zakelijke afschrijving van inkoopkosten. echt, dat is minder dan peanuts voor ze. ik zou me echt niet druk maken over de gedachte dat je een gebruikt matras krijgt.

overigens heb ik zelf een koudschuimmatras en mijn vrouw een latexmatras van ravensberger. qua warmte merken we geen verschil (we hebben wel eens gewisseld namelijk). de latex matrassen hebben heel veel ventilatie, waardoor ze niet merkbaar warmer zijn dan andere matrassen. ik denk dat je het beste af bent met latex, met koudschuim als 2e optie. kies wel in beide gevallen voor de middelste of duurste versie.

traagschuim moet je echt niet doen. dat is raar spul dat om onduidelijke redenen de naam heeft dat het het beste is voor een matras. een matras waarvan de (plaatselijke) hardheid afhangt van de temperatuur, dat klinkt toch helemaal niet logisch en prettig?