Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 22-12-2013 15:27:35
Geldzaken & Recht

Kosten van inwonende student

Dat je durft te vragen of 300 e redelijk is en met je 25 jaar en inderdaad, is dit een consumentenvraag? wat kost het om ergens een kamer te huren en wat kost het om daarbij kost en inwoning, bewassing etc. te betalen? de vriendin moet zonder meer al meer gaan betalen aan gemeentebelastingen e.d. wegens niet meer een 1-persoons huishouden maar een meerpersoons huishouden zijn en ook zij heeft een zorgverzekering, telefoon, tv aansluiting "en een hoop meer" te betalen.
doe de auto weg, neem een prepaid abonnement voor je telefoon, zoek een baan erbij etc. een 500 e of meer per maand zou mij redelijker voorkomen.
dat ze een goede baan heeft etc. betekent nog niet dat ze je voor een groot deel moet gaan onderhouden.
ik zou anders maar wachten met samenwonen tot je kosten enigszins kunt delen want dat komt mij eerder als redelijk voor.
als ik die vriendin was zou ik me goed bedenken voordat ik aan deze scheve verhoudingen en een dergelijke instelling zou beginnen.