Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-01-2014 17:24:48
Huishouden & Energie

All-in onderhoudscontract cv ketel ja of nee

Trebbor schreef op donderdag 9 jan 2014, 12:18: ik zit een beetje met hetzelfde verhaal, de oude cv ketel is er mee opgehouden. kan gemaakt worden, maar was volgens de monteur (van een grote speler hier in de regio), waarmee wij sinds een maand een onderhoudscontract hebben, niet de moeite waard en zonde van het geld. het geld van de instapcheck plus enkele materialen ben ik helaas kwijt, wel willen ze gelukkig het onderhoudscontract van 2 jaar ontbinden.

nu ben ik op allerlei manieren driftig op zoek naar een andere cv ketel. en ondanks dat het koud is en het warme water niet werkt, wil ik toch niet overhaast zomaar wat kiezen. het is een dure aankoop en je zit er wel de komende x jaar mee.

een bevriende installateur kan een remeha voor 1400 euro installeren. een online website biedt een intergas voor 1079 euro aan. ook met installatie. na navraag komen daar in ons geval nog wat extra kosten bij, én er zit een verplicht onderhoudscontract van 2 jaar bij a 10,74 euro per maand. in totaal kom ik bij hen dan op zo'n 1460 euro uit.

op zich is de keuze logisch, voor 6 tientjes meer heb je een ketel mét in ieder geval 2 jaar onderhoud, service bij storing, voorrijkosten gedekt, uurloon gedekt en onderdelen gedekt. maar we hebben enkele vervelende gesprekken gevoerd met dit internetbedrijf, op een vervelende toon. de bevriende installateur zegt dat een nieuwe cv in de eerste jaren prima en zonder problemen loopt. wat ik hier en op andere plekken lees is dat het toch van belang is dat de ketel regelmatig wordt geïnspecteerd qua verbranding en gasverbindingen.

volgens de bevriende installateur is 1079 euro voor deze ketel met installatie eigenlijk onmogelijk. voor die prijs kan het niet. ik krijg nu het gevoel dat ze de prijs laag houden en dat je via het verplichte onderhoudscontract de rest in termijnen betaalt. voor dat bedrag (10,74 * 24 = 257.76) komen ze in die 2 jaar 1 keer langs om een check te doen. en als je een storing hebt is dat natuurlijk ook afgedekt, maar zij weten ook wel dat nieuwe cv-ketels zelden wat hebben. het lijkt op een basisbetaling met daarna nog een aanvullende gespreide betaling.

wat is wijsheid? deze vriend de klus gunnen en dan direct of pas na enkele jaren een onderhoudscontract nemen, waar dan ook? of eigenlijk tegen mijn zin in met het online bedrijf in zee gaan waar we wat vreemde gesprekken mee hebben gehad? maar die wel (eerlijk is eerlijk) in zijn totaal het beste aanbod doen.


beste trebbor,

er zijn verschillende groothandels die in de media adverteren. zij zijn ook op internet, en daar kunt u zien wat zij voor prijzen hanteren voor de diverse merken ketels. soms hebben zij een speciale aanbieding voor een ketel. leg de aanbiedingen naast elkaar en vergelijk, dan kunt u zien wat schappelijk is, wat te duur, of wat eigenlijk helemaal niet kan.
op de remeha klantensite kunt u aan de hand van uw verbruik kiezen wat voor soort ketel in uw situatie een goede keuze zou zijn. u kunt op de site van remeha lezen welke ketels er zijn, en welke bedrijven een remeha certificaat bezitten voor het onderhoud. de garantie van remeha hangt samen met het onderhoud aan de ketel door een monteur die in het bezit is van het remeha certificaat. als onderhoud niet door een remeha gecertificeerd monteur wordt gedaan vervalt hun garantie. er zijn natuurlijk meer goede merken, u kunt bijv. de testen van de consumentenbond erop naslaan.
onze ervaring met de remeha combiketel is goed, hij maakt weinig geluid en voorziet ons snel van voldoende warm water. wij hebben afgelopen najaar een losse onderhoudsbeurt laten uitvoeren door de installateur van de ketel, die een scherp geprijsde aanbieding daarvoor deed. wij hebben wel wat achter de hand gehouden voor een eventueel grote reparatie maar wij gaan ervan uit dat de kans groter is dat zoiets zich voordoet als de ketel ouder begint te worden. voor vervanging in de toekomst is geld reserveren een betere optie dan een huurketel. daar hebben we ook wel naar gekeken, maar het bleek in totaal altijd (veel) duurder uit te komen.
in uw geval, als uw bevriende installateur een remeha certificaat heeft, lijkt mij deze prijs niet ongunstig, maar dat hangt natuurlijk af van het type ketel en de prijs die daarvoor gangbaar is.
als u al vervelende gesprekken hebt met een bedrijf in de aanloopfase van aanschaf, waarom zou u dan installatie gunnen aan een bedrijf waarbij u zich nu al niet prettig voelt?