Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpcantineau
jpcantineau - 12-01-2014 22:04:15
Huishouden & Energie

Is een warmtepompdroger echt zuinig?

[quote=iljaha schreef op zondag 12 jan 2014, 18:07]warmtepompdrogers zijn inderdaad heel veel zuiniger dan de "gewone" condens- of luchtafvoerdrogers. dat ze een stuk duurder zijn, is niet altijd waar. ik heb een turks apparaat, gekocht bij de grote postorder uit zwolle, en die is absoluut niet duur. waar je wel rekening mee moet houden is dat er gedroogd wordt op een lagere temperatuur dan de reguliere, waardoor de droogtijd langer - soms significant langer - is dan "vroeger". even 5 wassen achter elkaar wegstampen op zondag zit er niet meer in.

goede tip van die leverancier in zwolle, dank.

waarom de was opsparen voor t weekend en dan 5 wassen wegwerken? omdat het goedkoper is met weekend stroom? ja, in theorie klopt het, maar het verschil is zo minimaal dat je best op andere dagen kunt wassen en drogen.
wasmachine verbruikt per jaar ong. 250 kwh a € 0.205 weekendtarief is € 51,25 per jaar
ga je de helft in het weekend doen, dan zijn de kosten 125 x € 0.205 + 125 x € 0,248 = € 56,65
wasdroger , gewone gebruikt 450 kwh per jaar en warmtepompdroger 250 kwh
450 kw x € 0,205 = € 92,25 per jaar bij gebruik in het weekend.
ook de helft in het weekend wordt de kostprijs 102,-
.
dus voor een verschil in kosten van € 15,- per jaar , dat is 30 cent per week heb je een enorme stapel wasgoed de hele week in de bijkeuken, badkamer liggen en ben je de vrijde zondag bezig met kleding opruimen.
.
mijn tip : gewoon alle dagen wassen en wat in het weekend kan, dan doen.