Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

leeuw54
leeuw54 - 12-02-2014 12:46:14
Geldzaken & Recht

Portokosten

[quote=costnix schreef op dinsdag 11 feb 2014, 00:03]in het verre verleden kreeg je de post met onvoldoende frankering pas als je de strafport aan de postbode had betaald.

nou, niet om het één of ander, ik ben 59 en heb het ook nog mee gemaakt dat de persoonlijk brief door de postbode werd aan geboden met een strafsportkaart, je kreeg de brief pas als je betaald had. kon je op dat moment niet betalen bood hij hem de volgende dag nog een keer aan, je mocht met postzegels of contant betalen. dit was nog de periode dat er elke dag en zelfs op zaterdag dezelfde postbode kwam. als hij echt een vriendelijke bui had gaf hij hem gewoon af en kon je hem ook zelf op de bus doen met de strafport erop.