Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

r.kemperman
r.kemperman - 07-03-2014 12:48:12
Winkels & Webshops

Statiegeld

Bron http://www.trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/geldigheidsduur-statiegeldbonnen/

geldigheidsduur statiegeldbonnen

maandag 03 april 2006

hoe lang kun je je statiegeldbonnetje inleveren? een meneer uit ede kan in zijn plaatselijke c1000-winkel zijn bonnetje slechts een week lang inleveren.

wij kregen een klacht binnen van een meneer over de statiegeldbonnetjes van de c1000. bij een c1000 bij hem in de buurt zijn de emballagebonnen slechts een week in te leveren. we hebben even rondgebeld en bij meerdere vestigingen van c1000 is de termijn aan de korte kant. bij sommige winkels is het bonnetje slechts alleen dezelfde dag inwisselbaar voor geld. bij de grootste andere supermarktketens zijn de bonnetjes wel onbeperkt geldig. omdat de statiegeldbon een waardepapier is, mag dit niet zomaar beperkt worden. zolang er in de winkel niet wordt aangegeven dat de geldigheidsduur beperkt is, moet u het bonnetje altijd kunnen inleveren.