Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-03-2014 12:53:37
Winkels & Webshops

Aldi en statiegeld

Zinook schreef op dinsdag 2 dec 2008, 19:41: als je een supermarkt binnenkomt en je gaat door het draaihekje heen dan ga je akkoord met de huisregels. deze moeten natuurlijk wel ergens duidelijk vermeld staan. is het een huisregel van de aldi dat je dezelfde dag nog je emballagebon in moet leveren, dan ga je akkoord op het moment van binnenkomen van het hekje....
daarbij controleren ze vaak per week de uitgegeven emballagebonnen met de ingenomen emballagebonnen aan de kassa. deze zouden dus overeen moeten komen...als u deze 1 week later inlevert, kloppen de gegevens niet meer.
om terug te komen op de vraag waarom er supermarkten zijn die geen 100 euro aannemen of hier niet terug van hebben: supermarkten zijn de laatste tijd steeds vaker doelwit van overvallen. ze proberen dus ook zo weinig mogelijk geld in hun kassalade te hebben om overvallen te voorkomen. het is dus begrijpelijk dat een kassiere niet terugheeft van 200 euro....in de meeste winkels wordt 100 euro wel geaccepteerd, maar 200 en 500 euro niet, ivm met het weinige wisselgeld wat ze in de lade hebben en dat is maar goed ook voor de veiligheid. niet alleen voor de kassiere's maar ook voor de klant!

ik weet niet of / en hoe dit wettelijk geregeld is.
het lijkt mij dat de emballage bon een tegoed bon is. ik vind het vreemd dat dit dan maar een dag geldig is. als de wet aangeeft dat deze bon een langere houdbaarheidsdatum heeft, kunnen huisregels de wettelijke bepalingen natuurlijk nooit en te nimmer overrulen.
verder heb ik niet om een automaat gevraagd die een bonnetje uitspuugt, laat de automaat gewoon cash uitbetalen of laat de supermarkt gewoon de emballage innemen en contant uitbetalen is het probleem opgelost.