Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-03-2014 13:28:19
Geldzaken & Recht

Overboeking tussen banken

Hallo equestrian,

geld overmaken naar andere bank

hoe lang duurt het om geld over te maken naar een andere bank?

bij geld overmaken naar een andere bank duurt het altijd even voordat dit geld daadwerkelijk op de andere rekening staat. hoe lang duurt geld overmaken naar andere bank? zijn hier richtlijnen voor?

het zal bij elke bank anders zijn, maar doorgaans staan gewone overboekingen van de ene naar de andere rekening na één werkdag op de tegenrekening. als je heel veel haast hebt, kun je kiezen voor een spoedoverboeking. dan wordt het geld binnen twee uur overgemaakt, mits vóór een bepaald tijdstip opgegeven. er kunnen kosten worden berekend voor een spoedoverboeking. de meeste normale overboekingen zijn gratis. als het gaat om geld sparen, heb je vaak geen grote haast en kost het overmaken dus niets.


geld overboeken: hoeveel tijd kost dit?

geld overboeken kost tijd. het snelst gaat het om geld over te maken tussen 2 rekeningen bij dezelfde bank. dit gebeurt namelijk meteen, middels een reservering. de boekdatum is bij overschrijvingen op werkdagen voor 22:00 uur gewoon dezelfde dag. bij overschrijvingen na 22:00 uur en bij overschrijvingen in het weekend is het geld de eerstvolgende werkdag overgeboekt.

een overschrijving tussen twee verschillende banken binnen nederland, kost iets meer tijd. dit omdat de overschrijving in dit geval door equens moet worden verwerkt. equens verzorgt alle overboekingen tussen banken in europa. overschrijvingen die op werkdagen voor 15:30 uur worden aangeboden, worden nog dezelfde dag geboekt. overschrijvingen na 15:30 uur of in het weekend zijn pas de volgende werkdag op de andere rekening beschikbaar.

bank naar bank overmaken - buitenland

geld van bank naar bank in het buitenland overmaken kost meer tijd. indien het een euro-overschrijving betreft, dus binnen de eurozone, wordt deze binnen 3 werkdagen verwerkt. andere overschrijvingen kunnen gemiddeld vijf werkdagen duren. heb je dus een buitenlandse spaarrekening of betaalrekening, dan duurt het overschrijven langer. let wel: vijf dagen is een gemiddelde, het kan soms dus ook langer of korter zijn. bij een overschijving naar australië of de bahama's kan het bijvoorbeeld tot wel acht dagen duren.
(bron:geld.nl)

met vr.gr.