Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-03-2014 14:09:00
Geldzaken & Recht

Overboeking tussen banken

Heel leuk om mijn vraag te zien verzanden in een discussie over schulden en wanneer iets als betaald beschouw word.
dit was niet mijn bedoeling. ik heb niets te laat betaald en wil ook niet weten wanneer iets als betaald beschouwd word. het is overschrijving van mij naar mijn zoon maar wel tussen 2 verschillende banken.

ik erger me er gewoon aan dat banken tussen het moment dat ik het overschrijf en het moment van ontvangst het geld ergens "parkeren" waar niemand behalve de bank op dat moment bijkan. e zijn ik weet niet hoeveel transacties per dag als die allemaal "geparkeerd" worden is dat lekker rente voor de banken.

in dit digitale tijdperk kan ik mij niet voorstellen dat dit niet anders kan. eea heeft toch allemaal met computers te maken? er zullen echt geen mensen ogen aan te pas komen om mijn transactie te beoordelen. alles gaat computergestuurd waarom moet dit dan zo lang duren?

en overmaken kost nu eenmaal tijd..... ja dat weet ik, maar waarom kost dat zoveel tijd???
zo'n batch kan toch best 24/7 draaien? of verander de programmatuur zodat dit wel kan.

en europese richtlijnen over geen betalingsverkeer in het weekend tussen banken?? beetje vreemd want dat is iets wat dagelijks gebeurd. ook op zaterdag en zondag. als ik betaal met mijn pinpas bij de kassa van de jumbo, aldi of weet ik veel welke winkel dan is er toch ook sprake van betalingsverkeer tussen banken? bijv mijn pinpas is van sns maar de winkel waar ik koop is bij de ing dan gaat het niet om dezelfde bank dus lijkt me dat rare richtlijn van de eu puur en alleen omdat dit niet kan.