Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-03-2014 19:48:51
Geldzaken & Recht

Overboeking tussen banken

Kijk bij je bank op meest gestelde vragen. daar staat het antwoord op je vraag gewoon bij.

banken wisselen 2x per dag (weekenden en feestdagen niet meegeteld) hun batch uit met af / en bij boekingen.

bij de rabo bijvoorbeeld worden overboekingen ingediend voor 22:00 de eerstvolgende werkdag bij de andere bank bijgeboekt. als ik in de ochtend (werkdag) nog snel even een overboeking wil doen, en ik doe dit voor 13:00, dan staat het geld dezelfde dag bij degene van de andere bank op de rekening.

alles erna wordt de eerstvolgende werkdag bijgeboekt op de begunstigde van de andere bank.

overschrijvingen naar bijvoorbeeld rabo-rabo of ing-ing worden realtime overgeboekt, ook weekenden.

hou er ook rekening mee dat als je overboekt naar bijvoorbeeld een energiebedrijf of woningbouw deze bedrijven de overschrijvingen ook nog eerst in hun eigen systemen moeten verwerken. ook al staat het geld al op hun rekening.

diversion schreef op woensdag 26 mrt 2014, 10:58: er is inderdaad vaak geen touw aan vast te knopen. soms staat geld dat je overmaakt (ik heb de rabobank) al binnen een paar uur op de andere rekening en de andere keer duurt het wel een dag. en als je van een andere bankrekening geld overmaakt naar een ing-rekening duurt het nog steeds veel langer dan tussen andere banken. en als je vrijdagavond of in het weekend geld overmaakt duurt het tot maandag voordat het geld op de andere rekening wordt bijgeschreven, waardoor je gaat vermoeden dat het girale verkeer ook in het weekend niet werkt. en al die tijd kan de bank er gratis rente van trekken. dat moet anno 2014 toch sneller kunnen.