Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 30-03-2014 19:12:00
Computers & Telefonie

Downloadsnelheid laten testen

[quote=gkelderman schreef op zondag 30 mrt 2014, 17:33]hallo rudolf,

met deze betaalde site van spotnet download je geen rotzooi en ik kan bij spotnet ook op volle snelheid ( wat ik dan heb is 60 mbps download ik een film in 4 minuten ) via torrent heb ik ook wel eens een film gedownload maar af en toe haperde een film wel eens en zat er een keer eens een virus in, zodoende ben ik over gegaan naar een betaalde site spotnet via eweka voor € 7,50 per maand en dan kan ik de hele maand 24 uur per dag films- muziek-spellen-software downloaden, dat is toch geen geld, en ik vindt het een overzichtelijke en veilige site.
m.v.g. g. kelderman
beste kelderman.
ik ben bang dat je wat dingen door elkaar haalt, en ook een aantal dingen niet begrijpt, daarom een uitleg.
spotnet, net zoals spotlite zijn gewoon programma's die gebruik maken van een drietal nieuwsgroepen op internet, die jij mede kan benaderen omdat je aan abonnement hebt op, in jouw geval eweka, een betaalde usenet-server, maar er zijn er veel meer.

in het verleden was er hier in nederland ftd, een programma dat toebehoorde aan aan de gelijknamige community, waarin mensen elkaar lieten weten wat waar en wanneer op usenet gepost is (dit heet spotten)
dit ftd is door brein tot sluiten gedwongen omdat de verwijzing naar nzb,s, een footprint van de inhoud van een geplaatst iets, via de server liep van ftd, en dat mocht dus niet volgens de rechter.
er was toen een slimmerik die een programma bedacht, spotnet geheten, waarmee iemand die iets te posten had, (illegaal in nederland), dat in een bepaalde nieuwsgroep deed op "usenet" , in de nieuwsgroepen dus.
usenet is van niemand en van iedereen, van de gehele wereld dus, dus niemand kan direct aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van berichten, ook niet van binaire berichten, als men de poster niet kan achterhalen.
usenet is ook over de gehele wereld met elkaar verbonden en er vind forwarding van inhoud plaats, en is ook in feite door niemand te stoppen, niemand.
het programma spotnet, en ook spotlite, hetzelfde principe, maakt gebruik van 3 essentiële nieuwsgroepen voor de tekstinhoud.
dat zijn:
free.pt voor de beschrijving van een posting.
free.usenet voor de reactie's die op een bepaalde post worden gegeven.
free.willey waar de beoordeling van bepaalde spots worden gedaan, dus of het troep is, of er rotzooi in zit of als er iets niet werk, dat soort dingen.
de eigenlijke binaire inhoud worden in vele binaire nieuwsgroepen geplaatst en daar komt in jouw geval eweka om de hoek kijken.
eweka, maar ook een tiental andere betaalde usenet-servers als ook een enkel reguliere provider, verleend iemand toegang tot die nieuwsgroepen na betaling van een bepaald bedrag.

het eigenlijke usenet is vele vele malen groter als wat men in nederland "spotnet" noemt, het aantal gebruikers loopt dus wereldwijd in de vele honderden miljoenen en niet de tienduizenden die alleen in nederland gebruik maken van spotnet en waarvan in nederland gedacht wordt door onwetenden dat dat de gehele wereld is.
hoop dat je het hebt kunnen volgen....