Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

myranna
myranna - 08-04-2014 13:42:02
Auto & Vervoer

E-sigaret

@ forever-nl, ik kan hier een pagina's lang verhaal gaan zitten typen, maar jij vraagt je dus niet af waarom er nicotine in nicotinepleisters en nicotinekauwgom mag zitten. er zijn zelfs nicotine-inhalers, gewoon overal verkrijgbaar, zelfs bij het kruidvat.
en daarbij schreeuwt niemand dat nicotine kwalijk zou zijn. rara, waarom niet???

er hoeft trouwens helemaal geen nicotine zitten in een e-sigaret. men kan zelf kiezen of men dat wil of niet, en welk percentage. het feit dat veel dampers vrij snel hun nicotinegehalte hebben weten te reduceren, zegt genoeg: het valt wel mee met die verslavende werking.

dodelijke rook in het gezicht van pasgeboren baby's?
jij hebt dus nog steeds niet begrepen dat er géén rook komt uit een e-sigaret.
het is gewoon waterdamp met de geur van honing, caramel, chocola, aardbei, banaan, appel, kersen, vanille, menthol, tiramisu, hazelnoot, etc. teveel om op te sommen.
de ingrediënten worden door de goede leveranciers al jaren lang vermeld op de etiketten, compleet met symbolen (lege plastic flesje en dopje niet in de kliko of in het milieu gooien, inhoud niet opdrinken, etc.)plus kinderveilige doppen.

hoeveel dampers er reeds waren in 2006-2007, zou beantwoord moeten worden door de webshops en stenen winkels, als zij zin hebben om in hun boekhouding te duiken, maar er waren in ieder geval ruim voldoende dampers en geïnteresseerden om het ene na het andere forum op te richten. inmiddels zijn er alleen al in nederland naar schatting 170.000 gebruikers.
wie totaal geen kennis van zaken heeft, kan zich beter eerst eens verdiepen in de enorme hoeveelheid informatie, inclusief tientallen wetenschappelijke onderzoeken aan universiteitsziekenhuizen en brieven van cardiologen, oncologen, longartsen, die enthousiast schrijven over de positieve werking van de e-sigaret bij hun patiënten.

het belangrijkste punt is, dat de e-sigaret 3 machtige vijanden heeft:
big pharma met haar inefficiënte nicotinepleisters, -kauwgom, -inhalers en pillen.
big tobacco die te kampen heeft met lagere verkoopcijfers en steeds meer fabrieken en plantages moet sluiten.
big government die minder accijnzen binnenkrijgt over tabaksprodukten en (nog) geen accijns vangt over e-sigaretten.
zij hebben enorme financiële belangen om de e-sigaret op alle mogelijke manieren te dwarsbomen.