Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dani14 - 08-04-2014 17:57:26
Auto & Vervoer

E-sigaret

[quote=forever-nl schreef op dinsdag 8 apr 2014, 06:57]hoeveel gebruikers waren er in 2006-2007? reclame voor de e-sigaret terwijl het een niet afdoende onderzocht product is waarvan zelfs door voorstanders wordt toegegeven dat het een verslavend middel is, kankerverwekkend en hart- en vaatziekten kan veroorzaken? de ware aard van dit product verplicht op iedere verpakking vermelden lijkt me verstandiger dan de suggestie weken dat dodelijke rook in het gezicht van pasgeboren baby's normaal is.
e-cigs zijn niet kankerverwekkend.
als je zoiets schrijft zelfs op een forum zoals dit, kom dan op zijn minst met bronnen.
er zijn in een aantal e-liquids in een onderzoek kankerverwekkende stoffen gevonden, in een kwantiteit ver onder die van gewone sigaretten.
maar zelfs dan: dat is uiteraard niet goed, maar om van daaruit te zeggen dat e-roken kankerverwekkend is is onzin.
als je zuivere/ goede e-liquids koopt heb je dit probleem niet.
daar zou betere controle op moeten komen, dat wel.

op sla zijn ook soms kankerverwekkende stoffen aangetroffen.
toch is de conclusie die u ongetwijfeld zult trekken dat groente dus kankerverwekkend is, onzin.

e-cigs veroorzaken ook geen hart en vaatziekten, in tegendeel.
de koolmonoxide is hier de grootste boosdoener en die zit niet in e-cigs en dat nicotine vaatwand verruwing zou opleveren (de grootste reden waarom roken schadelijk is voor hart en vaten) is niet bewezen.