Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

nw
nwpm - 05-04-2006 17:08:45
Geldzaken & Recht

boekhouders en belastingaangifte

als men iedere drie maanden zijn administratie van zijn bedrijf naar een boekhouder brengt die deze bijhoud en aan het einde van het jaar de belastingaangifte opsteld, mag men dan verwachten dat deze boekhouder hem advies geeft over deze aangifte.


het zou toch voorkomen kunnen worden dat men dan ineens over 1 jaar nog een belastingaanslag ontvangt van euro 22.000,00?


is hiervoor de boekhouder aansprakelijk te stellen? is dit inderdaad een taak van een boekhouder? als je je boekhouding wegbrengt moet je dan een contract afsluiten en ondertekenen of wat is de normale gang van zaken als je een boekhouder in de arm neemt?


graag zou ik even globaal een indruk willen krijgen of dit een normale gang van zaken is of dat er inderdaad sprake is van nalatig boekhouden?


alvast bedankt