Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jochemhd - 20-07-2006 11:34:41
Auto & Vervoer

Fiets stuk na bezoek fietsenmaker

hallo allemaal,


zelf heb ik geen verstand van fietsen, dus ik geen idee of het excuus van de fietsenmaker klopt... misschien is iemand van jullie wat beter op de hoogte.


onlangs bracht ik mijn redelijk oude fiets, die nog wel in goede staat verkeerde, naar de fietsenmaker (lid van bovag) om een nieuwe achterband te laten monteren (zowel buiten als binnenband). nadat ik de fiets had afgehaald kwam ik er thuis achter dat er aan de achterkant een gedeelte van de kettingkast weg was (precies het gedeelte wat bij de aansluiting van het wiel zit) en dat de fiets niet meer schakelt tussen versnelling 1 en 2.


natuurlijk ben ik de dag erna terug gegaan, echter de monteur bleef volhouden dat hij aan die kant van de fiets niet heeft gewerkt. hij gaf aan het wiel los te hebben gemaakt aan de andere kant. toen ik vroeg of hij niet helemaal los moest voor het vervangen van de banden vertelde hij dat dit met een klem kon. de kettingkast en versnellingen moesten dus al stuk zijn geweest.... ik vind dit een vaag verhaal. heeft iemand ervaring met het repareren van fietsen, en kan dit inderdaad met een soort klem?


wat kan ik eventueel doen, want ik kan moeilijk bewijzen dat het nog werkte voordat ik hem inleverde.


dank je wel!