Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
ankmaxtom - 20-09-2008 14:41:11
Geldzaken & Recht

briefgeheim

gisteren heb ik, 2 dagen vertraagd, een brief via mijn huisarts ontvangen, die zeer privégevoelig was (ik wist dat deze dinsdag verstuurd zou worden, had hem dus op woensdag verwacht te ontvangen. bij ontvangst gisteren, dus 2 dagen later, zat er een sealed plastic omheen met een standaard kaartje van tpg met de mededeling dat mijn poststuk helaas beschadigd was en dat, indien dit gebeurd was door hun schuld, hun excuses.


van beschadiging was echter niet zozeer sprake maar wel van opening, de brief was duidelijk opengemaakt met een briefopener. wellicht is deze daarna teruggegeven aan de postbode, of terug  in de brievenbus gegooid, dat weet ik niet. wel heb ik het, heel erg akelige, gevoel dat hij gelezen is en zoals gezegd gaat het om zeer privégevoelige informatie. het idee dat iemand mijn briefgeheim geschonden heeft zit mij erg dwars, vooral ook het feit dat ik niet weet wie dit mogelijk gelezen heeft. (er zit een scheurtje in de brief, waardoor ik vermoed dat hij eruit gehaald en gelezen is)


ik heb tpg post gebeld om een klacht in te dienen en het enig dat zij doen is een 'registratie hiervan maken'. ik heb ze ook verteld dat de postbezorging vaak fout gaat (wij  zijn eerder al een week lang een postpakketje kwijtgeweest, dit ook gemeld, een 'registratie' gemaakt, maar het helpt dus niets.


volgens hen kunnen zij niet meer doen dan dat. echter, ik weet op welke dag het fout is gegaan met hun bestelling en ook op welke dag (een dag later dus) de brief mogelijk terug is aangeboden aan de postbode.


het zit mij echt erg dwars en ik wil graag weten wat ik hieraan kan doen, hoe ik kan achterhalen wie mijn post heeft geopend bijvoorbeeld.


groet en dank, ank