Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jannekemh - 09-12-2004 13:42:01
Auto & Vervoer

Valse APK keuring

hallo,


een week geleden kocht ik bij een particulier een leuk klein autootje, een renault. ik ben nog student en het mocht allemaal weinig kosten, dus dit leek me een prima oplossing, bovendien zat er een nieuwe apk op (twee weken oud), gedaan door een officiele merkdealer (opel). gister kreeg ik m niet meer aan de praat en heb ik de auto naar de dichtsbijzijnde renaultgarage laten slepen, waarna ik vanochtend een telefoontje kreeg dat de reparatie kosten ongeveer tussen de 3000 en 4000 euro zaten. de aanschafsprijs was 1500 euro!
ik snap dat ik niet terug kan naar die particulier, maar die apk keuring zit me dwars! volgens de renault garage hadden ze deze auto nooit goedgekeurd en het was ook onmogelijk dat deze gebreken in drie weken tijd zijn ontstaan. ik laat hem nu nog een keer keuren door een vriend van mij die ook apk keuringen uitvoerd, maar hij constateert precies dezelfde gebreken...

de garage die deze auto apk goedgekeurd heeft, heeft meerdere vestigingen, is bovag lid en is een officiele merkdealer...
kan ik hier niets mee doen? bijvoorbeeld klagen bij de bovag of dreigen met de rdw? op het apk formulier staat het stempel van de garage en handtekeningen. er staan geen verdere op- of aanmerkingen op!
wie kan me helpen?

met vriendelijke groet,
janneke