Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bu
bubbleblower - 07-03-2009 13:31:14
Geldzaken & Recht

Mag NUON nog steeds deurwaarder ed inzetten als je failliet bent verklaard

of dienen zij zich dan tot de curator te wenden?


vorig jaar april ben ik failliet verklaard, omdat door omstandigheden mijn maandelijkse lasten hoger waren dan mijn inkomsten. de bedoeling was dat deze situatie werd opgelost en ik daarna in de wsnp zou gaan.


sinds juni vorig jaar zijn er ook nieuwe schulden aan de nuon ontstaan, in totaal een bedrag van € 1210,=. daar komt echter nog € 1622,= aan overige kosten bovenop, omdat ze hun hele arsenaal hebben ingezet om mij maximaal uit te kleden.


mijn vraag is of ik nu geen bescherming geniet tegen deze nuon praktijken en wat de verantwoordelijkheid van de curator in deze is.


inmiddels heb ik mijn financiële situatie wel op orde en zou ik in de wsnp kunnen, mits ik niet eeuwig dergelijke kosten hoef te betalen.


 


deze vraag had ik al gesteld onder "schulden" maar daar kreeg ik twee tegenovergestelde antwoorden. het liefst heb ik een antwoord met een referentie aan de wetsartikelen waaruit dat blijkt, omdat ik zelf geen idee heb wat ik moet geloven.