Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bu
bubbleblower - 10-05-2010 21:18:17
Computers & Telefonie

Zijn telecomaanbieders echt verplicht je gratis je unlockcode te geven of zijn er nog kleine lettertjes?

Ik was in de veronderstelling dat je tegenwoordig gratis je unlockcodes kunt krijgen en dat daar speciale europese wetgeving voor was. die informatie heb ik bv van de consuwijzer van onze overheid. daar staat:

"mobiele aanbieders mogen een simlock op telefoons zetten. met de mobiele aanbieders is afgesproken dat de simlock een jaar is toegestaan. na dat jaar kunt u bij uw eigen aanbieder de simlock gratis laten verwijderen. hij is verplicht om dat voor u te doen wanneer u daar naar vraagt."

in de praktijk blijkt het toch heel anders te werken. telfort bv weigert die gegevens gratis te verstrekken al ga je op je kop staan. je moet er naar dure service nummers bellen en je naw-gegevens verstrekken vóórdat je de unlockcode krijgt. de houding van telfort in deze is buitengewoon arrogant.

daarom zou ik graag weten hoe die wet dan precies in elkaar zit en of de aanbieder wellicht toch een tegenprestatie mag eisen voor het verwijderen van de simlock?
telfort schijnt daar namelijk erg zeker van te zijn.