Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

henson
henson - 22-05-2010 10:49:07
Auto & Vervoer

Auto airco opnieuw laten vullen??

Hallo,

heb een andere auto gekocht en vind koeling van de airco in deze auto wat minder dan de airco die ik in mijn vorige auto had; dit terwijl de huidige motor (en koelsysteem) beduidend groter is (1.6 ltr ford toen, 2.0 ltr toyota nu).
die vorige auto had ik 4 jaar in mijn bezit en heb nooit wat aan de airco laten doen omdat hij prima functioneerde en ik van mening was dat de werking van een airco net zo is als de werking van een koelkast en ik ken niemand die zijn koelkast iedere twee jaar laat checken en/of bijvullen. kan ook op internet niet echt vinden of, en waarom een auto-airco het slechter doet (minder koelt) als er minder koelmiddel in het systeem zit; mijn gedachte is namelijk of hij doet het of hij doet het niet.
wie kan het me vertellen of een koelsysteem werkelijk minder presteert indien er minder koelmiddel in het systeem zit en hoe meet je dat objectief? en waarom verliest een auto-airco vulmiddel en een gewone koelkast niet?

groet, henson