Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
fleur55 - 11-10-2010 22:11:42
Geldzaken & Recht

Bijdrage betalen aan kind van 23 die studeert en samenwoont

Mijn mans dochter is nu 23 jaar oud en studeert aan de universiteit sinds een paar jaar en woont sinds 2 jaar samen. daarnaast werkt ze op zaterdag.
al die tijd hebben wij een bijdrage in de studiekosten betaald (€ 250,00 per maand), terwijl mijn man geen vrijwillige ouderbijdrage hoefde te betalen ivm zijn lage inkomsten.
haar vriend werkte fulltime maar is sinds september ook gaan studeren waardoor ze minder inkomsten hebben.
helaas hebben wij zelf enorme kosten gemaakt ivm verbouwingen aan ons huis, aangezien ons huis verborgen gebreken had en alles verbouwd moest worden. nu heeft mijn man alles zelf verbouwd vanwege de kosten, maar daardoor betalen we wel maandelijks aan hoge schulden.
hierdoor kunnen we niet meer een bijdrage leveren aan de studie die mijn mans dochter volgt, omdat we net rond komen.
mijn vraag is of we min of meer verplicht zijn om een financiële bijdrage te leveren zolang zij nog studeert ondanks dat zij samenwoont.
ik ken veel studerende jongeren boven de 21 jaar die ook samenwonen èn zichzelf moeten bedruipen omdat de ouders aangeven dat ze nu op hun eigen benen staan en zelf verantwoordelijk zijn.
ik sta hier heel dubbel in en als we het geld hadden dan zou ik en mijn man niet te beroerd zijn om haar te helpen maar momenteel moeten we elk dubbeltje omdraaien en weten we niet hoe we dit moeten aanpakken.
mijn man heeft al aangegeven dat we financieel krap zitten maar toch heeft ze pas geld gevraagd en het lukte hem niet om te weigeren omdat het zijn dochter is.
waarvan we het betaald hebben? gedeeltelijk van mijn verjaardagsgeld wat ik had gekregen.
alle advies is welkom.