Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wiegvlieg - 28-10-2010 17:03:05
Computers & Telefonie

iPhone met vochtschade?

Omdat ik ten einde raad heb ik een paar vragen voor u.

op 13 september 2010 ben ik in het bezit gekomen van een iphone 4 na deze gekocht te hebben bij phoneshop.nl. deze telefoon heeft toen zeer goed gewerkt. ik was er zo blij mee dat ik er zeer voorzichtig mee om ben gegaan en heb zelfs meteen beschermhoesje voor de iphone 4 gekocht. tot 2 oktober heeft mijn iphone 4 echt prima gewerkt, maar toen kwam er een foutmelding in het scherm: "dit accessoire is niet geoptimaliseerd voor deze iphone. u kunt onverwachte geluiden horen als gevolg van storingen in het mobiele signaal enz.”
ik was in de veronderstelling dat deze melding eenmalig was en hechte er niet te veel waarde aan. totdat het steeds erger werd ik kon geen muziek meer afspelen zonder oordopjes en als ik de telefoon een tijdje stand-by had gelaten moet ik eerst 5 foutmeldingen weg klikken om mijn telefoon te kunnen gebruiken.
dus natuurlijk de klantenservice van phoneshop.nl gebeld en ik kreeg het advies om mijn iphone 4 eens te herstellen via itunes. na dat ik dat had gedaan heb ik meteen de volgende dag weer gebeld en kreeg ik te horen dat mijn iphone dan waarschijnlijk kapot was. ik moest om de website een rma-nummer aanvragen en heb de iphone netjes naar phoneshop.nl terug gestuurd ervan uitgaande dat zij het zouden repareren. precies een week later kwamen zij met de volgende reactie:

“geachte heer ijntema,
hierbij ontvangt u een prijsopgave voor de reparatie van uw toestel met referentienummer 22207.
reparatie omschrijving: toestel vervangen (unitswap)
de reparatie van uw toestel valt niet onder de fabrieksgarantie als gevolg van vochtschade. de totale kosten van de reparatie zijn eur.291,55. dit is inclusief verzendkosten en btw”

ik was natuurlijk compleet verbaasd! ik had mijn iphone nooit in de buurt van water of vocht gehouden en nu kwam phoneshop.nl met het verhaal dat dat wel zo moest zijn. ik heb natuurlijk meteen terug gemaild en heb gezegd dat het onmogelijk was dat mijn iphone aan vochtschade kapot was gegaan. en ik kreeg de volgende reactie terug:

“er is zowel door mij als door het apple repaircentrum geconstateerd dat de vochtschade indicator rood verkleurd was. http://support.apple.com/kb/ht3302
de indicatoren verkleuren natuurlijk niet vanzelf, maar alleen als deze in aanraking komen met vocht.
vochtschade is een gebruikersfout en valt niet onder de garantie van 12 maanden.
gelukkig bied apple nog een vervangende iphone aan tegen gereduceerd tarief ook al is het je eigen fout geweest, bij bv nokia of sony ericcson had je de keuze gehad om afstand te doen of hem ongerepareerd retour te ontvangen.”

na deze reactie ben ik toch wel uit het veld geslagen omdat ik niet zo weten hoe dit verder nog aan te pakken. hoe kan ik nu nog mijn telefoon onder de garantie laten vallen? ik heb destijds al 355 euro voor de iphone 4 bij moeten betalen in combinatie met een hi abonnement. en ik vind het zeer onterecht dat ik nu alweer moet betalen.

met vriendelijke groeten,

wieger ijntema