Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martien48 - 09-03-2011 22:51:44
Geldzaken & Recht

spaagroeirekening ING

Hallo,

wij hebben een probleem met de ing bank.
ongeveer 8 jaar geleden hebben we een groeirekening afgesloten bij de postbank ( nu ing) voor onze kleindochter.enkele jaren later zijn er nog twee kleintje geboren,(andere dochter) om nu voor alle drie een groeirekening te openen dat gaat helaas niet (ik heb een wao uitkering).
dus hadden wij gedacht als later dat spaargeld wordt uitgekeerd dan delen we dat gewoon door drie.
enkele weken geleden wilde we een klein bedrag opnemen om alle drie met iets leuks te verassen. tot onze schrik kregen we van ing te horen dat we van die groeirekening geen geld kunnen terug boeken naar onze eigen rekening.
dat moet dan naar de groeirekeninghouder zelf of naar de wettelijke vertegenwoordiger van dat kind. (maar dan is de verassing weg).
waar ik me nu dood aan erger,is dat wij over ons eigen gespaard geld niets meer te vertellen hebben.de ing bank maakt wel even de dienst uit.
afschrift krijgen we wel elke maand als er weer een overboeking is gedaan van onze rekening.
wij hebben het besluit genomen om die groeirekening stop te zetten en op te heffen, en het door ons gespaarde geld terug te laten storten op onze rekening. wij verdelen het dan zelf wel aan de kleinkinders (daar heb ik de ing niet bij nodig).
maar dat gaat dus ook niet, zegd het ing.
als wij dit 8 jaar geleden hadden geweten dan waren wij hier nooit of ten nimmer aan begonnen.te gek voor woorden, dat je niets meer te vertellen heb over je eigen spaargeld.
mag dit nu zomaar door de ing bank.?

laat dit een waarschuwing zijn voor andere grootouders !