Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
patdes - 07-07-2011 21:45:05
Huishouden & Energie

Opzeggen stadsverwarming?

Beste mensen,

zojuist weer de nieuwe tarieven gezien die eneco hanteert voor stadsverwarming. ik vraag mij of of het voor mij niet voordeliger is om de stadsverwarming op te zeggen. ik zal mijn situatie uitlegggen.

mijn verbruik voor warmte is 5gj/jaar, dit kost mij 355.56 aan vastrecht en en 108,55 aan verbruik (totaal 464,11).

mijn verbruik is alleen voor het aanwarmen van het leidingwater voordat dit in de boiler komt om verder verwarmd te worden (electrisch). ik woon hier nu 5 jaar en heb de verwarming nog niet nodig gehad, het betreft goed geïsoleerde nieuwbouw.

hoeveel gaat het mij ongeveer kosten (mag in kilowattuur) als ik overstap op alleen electrisch verwarmen? in een zeer strenge winter een electrische kachel aan.

ik vind dit systeem namelijk pure geldklopperij van de firma eneco, aangezien ze de warmte uit de grond halen en de prijzen gewoon met de olieprijs mee laten stijgen (ik weet dat dit mag het niet meer dan anders principe, maar helaas het minder dan anders principe kennen ze niet)

met vriendelijke groet,

patrick