Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lieflijke
lieflijke - 03-09-2011 20:18:00
Huishouden & Energie

waaromzakken de matrassen van ikea steeds in

Ik heb nu al ongeveer 5 keer een set matrassen gekocht bij ikea.

eigenlijk gebeurt er iedere keer het zelfde bij alle verschillende matrassen: het gedeelte onder mijn bekken zakt in de loop van de week veel te diep in met als gevolg echt forse rugpijn in de onderrug, veel draaien en een soort permanente kuil op die plaats.

eerst waren het binnenvering matrassen en nu heb ik een schuimmatras van de catagorie hard, maar keihard of middelhard na een paar dagen zakt ie in zodat ik de hele dag met pijn loop.

ik ben 167, ik weeg nog geen 70 kilo, om het maar zo te zeggen aan mijn gewicht kan het dus niet liggen.

elke twee weken draai ik de matrassen, ik slaap alleen, zodat ik dan op het andere matras slaap. of zelfs ondersteboven maar dat kan niet met alle matrassen.

op mijn tomeililla bank van ikea heb ik 10 jaar uitstekend geslapen en gezeten. ook de obelix bank van montél slaapt uitstekend. uit pure wanhoop denk ik nu de zitkussens van die bank op mijn bed te leggen en daarmee verder te gaan, maar inmiddels heb ik al zo'n 500 euro uitgegeven aan deze matras.

tot nu toe heb ik keurig de matrassen bij ikea kunnen inruilen, de laatste keer echter kreeg ik de wind van voren van de dame. dat niemand de matrassen terug zou brengen, maar ja zij hebben een garantie van binnen 90 dagen te mogen ruilen.

soms zeggen ze: ach al zijn ze vies door vervoer,dat maakt niets uit. bv door regen maar deze mevrouw maakte er een enorm gedoe van.

de vorige matrassen heb ik ongeveer 10 jaar gehad, van leen bakker, nog geen 60€ meen ik mij te herinneren, zo'n 10 cm dik, een sg 40 matras. altijd heerlijk geslapen, nooit kuilen of rugpijn. de matras veerde terug waar je je draaide, en gaf overal steun. de matrassen gaan ongeveer vanaf de onderkant van de ribbenkast de diepte in en steunen dus niet in je zij.

wat zijn nou mijn rechten binnen die 90 dagen, mag je zo vaak ruilen (en heen en weer zeulen) als je nodig vindt? of slechts een keer.

binnen de 90 dagen moet je omruilen voor een matras, in de periode daarna krijg je een tegoed pas waar je zelf mee mag weten wat je er van koopt bij ikea.

ik ben inmiddels aardig radeloos, financieel maar ook praktisch: ik moet toch gewoon kunnen slapen.

bij een ander mag je helemaal niet ruilen, en hoe een matras is en zich gedraagt blijkt dus pas na een paar dagen.

wie heeft hier ook mee te maken gehad? en wat is wijsheid? prinses op de erwt stapelen of toch weer teruggaan?