Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
mike.nijp - 07-11-2011 16:07:36
Geldzaken & Recht

verdiensten kinderen

Mijn zoon van 13 wil een baantje . bij de alfa groep in zoetermeer aangemeld om folders te lopen . bij de eerste mail kreeg hij te horen dat hij rond de € 33,00 euro per 4 weken zou krijgen voor 5 folders . deze 5 folders moesten gestoken worden en bezorgd op 215 adressen . een kleine berekening vertelt mij dat dit neer komt op € 8,00 per week voor 4 a 5 uur werk .
de folders werden i.p.v de vrijdag of zaterdag levering geleverd op maandag middag 16.00 uur . eigenlijk zouden de folders gestoken en geleverd moeten zijn op uiterlijk dinsdag middag .dit even terzijde .
er werden die maandag 11 folders geleverd die gestoken moesten worden en rondgebracht . wat schetst mijn verbazing hij zou voor deze 11 folders een bedrag krijgen van €11,64 . hij heeft meer dan het dubbele aantal folders dan zou je denken dat hij rond de 16 euro zou moeten verdienen . nee zo werkt het niet bij de alfa groep .blijkt!!
voor de 1e folder krijgt hij een vergoeding van €5,38 , de 2e folder een vergoeding van €1,08 en vanaf folder 3 krijgt hij € 0,54 . voor folder 4 t/m oneindig krijgt hij dus ook € 0,54 cent . als de alfa groep dan een week heeft met meer dan 15 folders om te bezorgen is het ping "kassa"voor zón bedrijf want de kinderen krijgen hier toch bijna niets voor . welgeteld € 0,0025 per folder vanaf folder 3 . dat betekent voor het in de brievenbus van 4 folders € 0,01 cent .
dit noem ik nou kinderarbeid .
mijn zoon is bereidt om een centje te verdienen maar dan moet dit wel in verhouding staan en moet het geen slavenarbeid worden .

geen idee of er nog meer mensen zijn die hun zoon of dochter bij dit bedrijf folders laten lopen en er ook een negatief gevoel bij hebben .

mijn zoon heb ik er in ieder geval vanaf gehaald , laten ze het maar zelf gaan lopen de grote bazen .

is er iets tegen te doen dat ze zo slecht betalen ?