Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agaat77
agaat77 - 22-03-2012 17:39:01
Voeding & Gezondheid

Nieuwe SUN verpakking Imigran- ELLENDE

Als zowel migraine als clusterhoofdpijn patiënte, ben ik al jaren aangewezen op het gebruik van het enige middel dat bij mij verlichting brengt: imigran subcutaan 6 glaxosmithkine, deze leveren cassettes met hierin twee ampullen die ik makkelijk in de prikpen schroef en zo kan injecteren. dit gaat goed. dus erg tevreden met het middel en de manier waarop.

aangezien ik chronische clusterhoofdpijn patiënte ben, met 10 aanvallen op een dag ( voornamelijk in de avond en nacht) mag ik van de specialist verbonden aan het lumc te leiden, maximaal 6 maal per 24 uur een injectie injecteren, zodat ik enigszins nog een leven kan hebben. dus gebruik ik de injecties ook werkelijk.

nu het probleem:

sinds januari levert mijn apotheek ineens de vertrouwde imigran van glaxo niet meer, maar een onhandige verpakking van sun, per verpakking zitten er 2 pennen verpakt. iedere prikpen individueel verpakt in een apart doosje, nog wel in cellofaan, en enorm stroef met prikken, ging reeds vaker al mis! de kracht waarmee de prikpen de ene keer wel werkt, de andere keer niet. erg onhandig en bovendien vervelend. de oude verpakkingen van glaxo waren velen malen makkelijker, prikpen op de ampul, schroeven en zonder al teveel kracht kon ik injecteren.

bij de sun verpakkingen is dit echter dus niet het geval, laat staan dat je tijdens een aanval het cellofaan moet los peuteren, doosje opmaken, en abnormaal veel kracht moet zetten, om überhaupt te kunnen injecteren, had ik er na 3 dagen al patat van! dus bel ik mijn apotheek die altijd enorm zorgzaam en kundig advies geven, op mijn vraag of ik wellicht gewoon de oude verpakkingen van glaxo weer geleverd kon krijgen, was het antwoord : nee! want de zorgverzekeraar vind dit de goedkoopste oplossing. ja fair enough van de apotheek, maar aangezien ik nooit direct voor een 'gat te vangen ben, toch maar even verder gebeld

dus de verzekeraar gebeld, en hoeverre dit werkelijk de beste oplossing ( zowel letterlijk als figuurlijk) nu eigenlijk is? dsw-medewerkster: u bent tot nu toe de enige die klaagt, dus ja...

dus ja? wat? het kwam er feitelijk op neer, dat er geen klachten zouden bestaan over het gebruik van sun, en deze vele malen goedkoper was, en zijn werk als medicament prima zou doen.

op mijn opmerking, dat ik deze mening totaal niet deel, en ik toch erg graag de oude variant van glaxo geleverd wil zien kwam een duidelijk antwoord: nee, wij bepalen en betalen!

mijn vraag: zijn er meer mensen die ook klachten over de sun verpakkingen hebben? heeft u contact genoten met zorgverzekeraar? hoe reageerde deze?

ik heb zitten berekenen in hoeverre het werkelijk goedkoper is? deze marges liggen net 150 a 200 euro van elkaar!

wat is nu wijsheid?

vriendelijke groet,

agaat