Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fruitmand - 01-06-2012 09:25:22
Garantie & Verzekeringen

verandering in vergoeding orthodontist De Friesland

Hallo,

sinds dit jaar hebben wij de zorgverzekering bij de friesland. zoon heeft een beugel en ik krijg dus regelmatig rekeningen van de orthodontist.
nu heb ik al ruim 300 euro zelf moeten betalen (bepaalde codes die blijkbaar niet vergoed worden). deze week hoorde ik van de orthodontist dat zij een brief hadden gekregen: alle verzekeraars die onder achmea vallen, gaan (per 15 mei) de niet-vergoede codes met terugwerkende kracht tot afgelopen 1 januari 2012 tóch vergoeden (ze vonden dat ze toch te strikt hadden opgetreden).
wat blijkt: dat geldt alleen voor rekeningen die na 15 mei worden ingestuurd naar de friesland. dus omdat ik op tijd betaal, op tijd mijn rekeningen stuur, komen wij niet in aanmerking hiervoor. als ik de rekeningen na 15 mei had doorgestuurd (ook die van januari, t/m15 mei), zou er dus alles vergoed zijn.
een mail met verzoek om een coulance-regeling (want ik was niet op de hoogte hiervan, alleen de ortho had een brief gehad), wordt niet gehonoreerd. aan de telefoon wordt gezegd dat de mensen die op tijd hun rekeningen insturen gewoon pech hebben...

kan ik hier nog wat aan doen? verder in bezwaar gaan, ergens publiciteit zoeken, klacht indienen bij onafhankelijke instantie? ik vind dit bijzonder oneerlijk (en zeer klantonvriendelijk).

ik hoor het graag, ook van mensen met soortgelijke ervaringen!