Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dm
dmv - 08-08-2012 23:23:09
Geldzaken & Recht

Loondoorbetaling bij ziekte

Mijn vriendin is werkzaam bij een kinderdagverblijf. zij werkt daar nu met vast contract van 35 uur. per 1 september zal zij wegens prive-omstandigheden 2 dagen minder kunnen werken.
nu heeft haar werkgever aangegeven dat zij ziekgemeld wordt voor 2 dagen in de week en dat haar contract aangepast gaat worden naar 21 uur. dit betekent voor haar een inkomensverlies van ongeveer 600 euro.
zij valt onder de branche kinderopvang / buitenschoolse opvang.
ik ben nu zelf op zoek gegaan naar de cao kinderopvang 2012, maar kom voornamelijk het "akkoord of wijziging akkoord tegen" van begin dit jaar en wordt er niet veel wijzer van.

mijn vraag is dan ook of het überhaupt wel mag om een vast contract tussentijds te wijzigen. want dat wordt dan een nieuw contract en dus weer tijdelijk?

is het niet zo dat de dagen waarvoor zij ziekgemeld wordt, dat dit alsnog qua loon aangevuld moet worden naar haar normale maandsalaris van 35uur?
ik hoop dat mijn vraag duidelijk is. indien u mij een antwoord geeft n.a.v. de cao, zou u dan de verwijzing of link daarbij kunnen zetten?

overigens zet ik de vraag hier voor haar neer, omdat zij op dit moment teveel aan haar hoofd heeft dit zelf uit te zoeken.

bedankt alvast.