Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

teun102
teun102 - 23-08-2012 15:42:22
Geldzaken & Recht

na isoleren vochtvlekken in buiten muur

Na advies van de adviseur van nuon isolatie b.v. dat ik mijn woning "probleem" kon isoleren heb ik constant prolemen waaronder vochtvlekken in de buitenmuur. het isoleren is in maar 2010 gebeurd en na de eerste winter waren er vochtvlekken onderlangs en tijdens de tweede winter ook op ter hoogte van de 2de etage.

nuon isolatie b.v. heet intussen thermecon isolatienet en in de laatste brief is het isolatienet geworden en hun zijn van mening dat de vochtvlekken niet door het isoleren komt. maar zei een medewerker bij een huisbezoek het komt omdat er geen ventilatie door de spouwmuur kan en dan waren er nog factoren zoals de samenstelling van de stenen. ik zou zeggen allemaal bekende feiten want de woning is ruim 55 jaar oud.

verder blijkt deze woning ooit eens eerder door de vorige eigenaar geisoleerd te zijn maar met het opnieuw impregneren van de boorgaten dacht men het probleem te hebben opgelost. niet dus en omdat men niet van plan was dat probleem op te lossen moest ikzelf maar wat bedenken en heb ik voor een onderzoek gevraagd.
degene die het onderzoek uitvoerde had ik via e-mail de situatie beschreven en gevraagd of het onderzoek zinvol was of dat hij een betere oplossing wist. tijdens zijn werk hier zei zei hij dat nuon isolatie b.v. een goed klant van hem was en daarmee vind ik het onderzoekbureau niet meer onafhankelijk.

uit het onderzoek is vast komen te staan dat op de plekken waar hij heeft geboord en gekeken isolatie materiaal zit. maar het lost niets op en ik ben ook al bij de geschillencommissie geweest en daar kunnen ze het geschil niet in behandeling nemen. een klacht onder "afbouw" kon wel maar isoleren niet. 1 ik wil de rekening niet betalen, deze zou ik betalen als uit het onderzoek naar vorenkwam dat de vochtvlekken niet door isolatie komen. aangezien ze zelf zeggen dat het ondermeer komt vanwegen geen ventilatie door de spouwmuur is het dus de isolatie. 2 wil ik dat het door hun gecreeerde probleem, de vochtvlekken wordt opgelost want vocht is ten alle tijden slecht.

het speelt intussen ruim ander half jaar en door ziekte van mijn zoon wat veel tijd en aandacht van me vraagt kan ik het niet opbrengen steeds weer er achteraan te gaan. ik wil eindelijk tot een oplossing komen zodat ik er een streep onder kan zetten. vorige maand heb ik mijn klacht bij de geschillencommissie voorgelegd en daarmee dacht ik klaar te zijn. nu kan ik daar niet terecht en ik heb geen rechtbijstandsverzekering.

waar of hoe kan ik dan mijn recht halen. het juridisch loket waar ik in eerste instantie ben geweest zegt me niet verder te kunnen helpen.